Chef Suzanne traveled to Mauritius in May. There she met Nita, a South African from Durban. Nita shared her recipe with us.
Chef Suzanne made the curry on Die Groot Ontbyt Show.
Here is the recipe:
Nita van Mauritius se Kerrie
Garam Masala
25 g Ster anys
50 g Koljander saad
25 g Komyn Sade
35g Finkel sade
1 Rooster in droë pan tot net begin bruin raak
2 Laat afkoel en maak baie fyn in voedselverwerker. – Dit moet soos Kerrie poeier lyk
3 Bêre in bottle en gebruik soos nodig.
Geroosterde Masala (Steyns resep)
150g Koljander saad 125g Komyn saad
5 Gedroogde Brandrissie(of meer) 25g fyn borrie
25g swart peper korrels 5g heel naeltjies
2 Kaneel stokkies 25g fyn gemmer
15 ml Kardamom peule
1 Rooste eers heel sade en stokke tot net bruin . Draai hitte af
2 Gooi borrie en gemmer by, roer goed
3 Laat afkoel en maak baie fyn in voedselverwerker. – Dit moet soos Kerrie poeier lyk. Niks heel sade nie
4 Bêre in bottles en gebruik soos nodig.
Hoender Kerrie
Bietjie olie
2 gekapte uit
15 ml fyn gemmer en knoffel mengsel
5 ml garam masala
60 ml Geroosterde masala mengsel
1 kg hoenderporsies
2 aartappels, geskil, in blokkies
5 ml sout
2 tamaties, skille af, gekap
1 Braai uie in olie tot sag en deurskynend. Gooi gemmer en knoffel by, braai tot geure los kom.
2 Gooi masalas by en braai goed tot geure los kom.
3 Gooi hoender en aartappels by en genoeg water om meeste stukke toe te maak, kook vir omtrent 10 minute.
4 Gooi sout en tamaties by en kook sonder ‘n deksel tot sous dik is, hoender gaar en aartappels sa gis.
Notas: Nita sê jy moet aartappels gebruik wat nie pap kook nie
Sy gooi ook soms meer tamaties by as benodig, vir ‘n lekker sous
Hierdie Masala resepte maak nogal baie, so bêre gerus vir ‘n volgende keer
Onthou Kerrie moet altyd gebraai word sodat die geure kan loskom. Doen dit voor jy die res van die bestandele by gooi.
Nita sê ook dat jy nie die sout en tamaties te vroeg moet bygooi saam die aartappels nie.
Gaan koop jou speserye by ‘n spesery winkel of mark. Dis baie goedkoper as die supermark.
SMAAKLIKE KERRIE!!!